Aquest any el FC Vilafranca participarà per primera vegada a la seva història a la XXVII Edició del Torneig d'Històrics del Futbol Català que es disputarà del 6 a l'11 d'agost al Municipal del Guinardó, a les instal·lacions del FC Martinenc.

 

La presentació oficial i el sorteig dels respectius grups es realitzarà el proper dimecres 13 de juny i cal destacar que enguany, la competició viu una remodelació i modernització important amb la participació de clubs no habituals en les anteriors edicions. Els clubs que hi prendran part, a banda del degà penedesenc i del club organitzador, són: CF Badalona, UE Sant Andreu, AD Prat, AEC Manlleu, UD Cornellà, FC Santboià, UE Rubí, CE Júpiter, UE Vilassar Mar i CF Mollet UE

 

Cal dir que la primera fase del torneig es jugarà amb la modalitat de 3x1, passant a semifinals els guanyadors de cadascún dels triangulars. La final està prevista per al dissabte 11 d'agost i en els darrers anys ha estat retransmesa en directe per la Televisió de Catalunya (Esport3)

 

Aquest tradicional i prestigiós torneig estiuenc es va crear l'any 1986 per a commemorar el 75è Aniversari del FC Martinenc. L'èxit va fer que l’aventura tingués continuitat fins a dia d'avui. Dels 12 equips participants en aquesta edició, el Vilafranca és el segon més antic (1904) només per darrere del Badalona (1903).