La crisis econòmica també al futbol

Quan una entitat és centenària com és el cas del FC Vilafranca que ja te 105 anys d’història, necessita que puntualment es faci algun tipus de reflexió de com s’ha arribat fins el dia d’avui.

 

Primer cal ressaltar i agrair l’admirable treball que amb més o menys encert han dut a terme de manera totalment desinteressada, diferents generacions de persones al davant de la direcció del Club, posant tota la il·lusió i tots els sacrificis que la tasca necessita. Ha estat tota una legió de futbolistes, entrenadors, fisioterapeutes, utilleros, etc., que han passat per l’entitat aquests darrers mes de cent anys, segur que tots els socis i afeccionats mes veterans els venen a la memòria noms i anècdotes de totes aquestes persones que han defensat els colors del FC Vilafranca.

 

El FC Vilafranca, com la majoria d’entitats sense ànim de lucre, han sobreviscut gràcies a la col·laboració dels seus socis, afeccionats, entitats municipals, empreses privades i molts col·laboradors que cadascun dins de les seves possibilitats han ajudat a mantenir viva la centenària entitat. Durant aquests més de cent anys han estat molts els moments delicats que ha viscut el club, des de guerra, crisi esportives, penúries econòmiques, buits de poder, etc., però al final l’esforç i la il·lusió de tots ha servit perquè el Vilafranca hagi pogut arribar al dia d’avui.

 

Ara, les grans entitats esportives amb els astronòmics pressupostos ajudats per les cadenes de ràdio i televisió, han reduït dràsticament l’interès del aficionats  en vers els clubs locals, de manera que tot plegat ha esdevingut en una important reducció d’espectadors als camps i ingressos a les arques dels diferents clubs dels quals el Vilafranca n’és un exemple. Així doncs, ens agradaria que aquesta breu reflexió servís per intentar que la societat penedesenca prengui consciència del problema, especialment, l’ajuntament, entitats, empreses grans i petites i en general als amants al futbol, de cara a que sàpiguen que és hora de tornar a dedicar un esforç econòmic com ja es va fer en períodes anteriors de crisi  de cara a ajudar superar els esmentats moments difícils.

 

Els actuals moments son difícils econòmicament parlant, si no hi ha ingressos directes amb els actuals balanços econòmics, no es pot mantenir el club a l’actual categoria i menys aspirar a una categoria superior. Cal una participació mes directa per part de l’ajuntament de la Vila, al que els clubs que portem el nom de Vilafranca arreu del territori nacional i que som entitats sense ànim de lucre, considerem que hauríem de rebre més suport municipal. Entre tots, ajuntament, empreses entitats i un important número de socis i col·laboradors hem de mantenir viva la nostra entitat, ja que un gran esforç de pocs no porta a res mentre que un petit esforç de molts ajudaran a que en el futur el Vilafranca tingui molts anys d’èxit.

 

La junta directiva

 

El Centenari

Centenari

Entitat reconeguda per la Generalitat de Catalunya

Contacte
669 29 09 90
info@fcvilafranca.com
Avinguda de Catalunya s/n
08720 Vilafranca del Penedès
Barcelona