El Vilafranca marca al primer temps i rep dues expulsions a la segona part però acaba guanyant i ara és líder

Gimnàstica Iberiana

El solitari gol de Valerio fa que es sumin tres punts en un partit amb els porters de protagonistes.

El canvi d’horari no ha estat negatiu com en anteriors oportunitats, la matinal ha tingut un temps primaveral i el Vilafranca ha sumat tres punts més en un partit que se li ha complicat quan al principi de la segona part s’ha quedat amb deu i a tretze pel final amb nou jugadors. Les intervencions dels porters Saperes i Pardo han evitat que es veiessin més gols i al final el Vilafranca ha quedat com a líder solitari. A més enguany s’estan trencant totes les estadístiques.

Futbol directa.

Tant el Vilafranca com la Gimnàstica Iberiana han ofert un futbol similar, a un i l’altre no els agrada que la pilota passi pel mig camp i per això l’esfèrica ha sovintejat les dues àrees. Del perill dels visitants ha avisat Oscar als 10 minuts quan sol dins l’àrea xuta a mans del porter, el futbol dels visitants plantava cara a un Vilafranca que no acabava de trobar el camí del gol. Va arribar el 39 i Pere Roca, que ha tingut una de les seves millors tardes, fa una passada en profunditat a Valerio que s’interna dins l’àrea i amb el porter sota pals, xuta a gol. S’havia trencat la barrera forastera i calia anar pel segon. Abans d’acabar la primera part, novament el davanter centre visitant Oscar, va xutar una falta directa que va obligar a Saperes fer una bona intervenció, de manera que es va arribar al descans sense res mes a comentar.

Expulsions pels locals i bones parades.

Amb l’1-0 calia esperar una distreta segona part, amb més gols, però en lloc de ser distreta va ser de nervis pels locals. Encara no es portaven dos minuts que Pere Costa va veure la segona groga i va deixar al Vilafranca amb deu, fent que els visitants anessin a cercar l’empat, mentre que el Vilafranca amb el davanter Medina de central contenia els atacs dels iberians. En una dels contraatacs locals Pere Roca clava un fort xut i quan ja es cantava gol va aparèixer la ma del porter per desviar a còrner. Als 63 perill a la porteria del Vilafranca quan e seu capità Eric llença una falta directa al pal, un minut després el local Valerio desaprofita una jugada a porteria buida xutant a la xarxa lateral i poc després el visitant Jony fa lluir a Saperas en un xut des de dins l’àrea, de manera que s’haurien pogut veure més gols tant per com per l’altre equip. A tretze pel final segona groga a Tito en una falta que no mereixia ni ser falta i patiment fins el xiulet de final de partit per la incertesa de jugar amb dos menys i amb tant sols un gol a favor.

Al final alegria pels locals que com a premi a un treball ben fet, van sumar tres punts i s’han proclamat líders en solitari de la Primera Catalana.

Diumenge a Igualada

Veritable prova de foc per un Vilafranca que històricament no guanya a terres igualadines, es parla que als darrers 20 enfrontaments tant sols hi ha hagut una victòria i d’això fa trenta anys.

Fitxa técnica

Vilafranca                      1

Gimnàstica Iberiana     0

Vilafranca: Saperas, Aleix, Palau (Moral 45’), Tito, Costa, David, Roca, Eitan, Valerio (Jonathan 78’), Medina (Elvis 65’) i Puchi.

Gimnàstica Iberiana: Pardo, Koeman, Dani, Eric, Jony, Sascha (Manu 63’), Guti (Jon Ander 78’), Moyano, Oscar, Marcos (Angel 51’), Padilla.

Gols: 1-0 Valerio (39’).

Àrbitre: Comella Gil del col·legi de Manresa.

Targetes: Pel Vilafranca Costa dues grogues, expulsat als 47 i Tito dues grogues expulsat als 81 i als visitants Marcos, Sascha, Guti, Joni i Koeman.